Bejaka din inre häxa och flyg högt!

I kväll är vi många som dammar av spindelväven från kvastarna och styr kosan mot Blåkulla. Om inte i verkligheten, så i fantasin.
Häxor och häxkraft har alltid fascinerat mig. Redan som liten var båda jag och syrran först i kvarteret, klädda i rutiga förkläden, hucklen, rouge på kinderna och fräknar på näsan, redo att terrorisera omgivningen med kaffe och kakor. Jag hade ståltråd i flätorna för att de skulle stå ut som rena Pippi-Långstrump-looken och golvmoppar och sopkvastar fick agera häxkvastar.
Häxintresset har följt med mig genom livet, och för tio år sedan startade jag och min granne Pia, Häxafton då ett gäng ”häxor” träffades, lagade mat, mixade drinkar, sjöng, dansade, spelade biljard och ylade mot fullmånen.
Vi var snälla häxor, utan onda avsikter, men det som vi alla hade gemensamt var en inre styrka. Häxkraft i mina ögon är inre styrka men också förmågan att ha distans till sig själv. Att våga vara den man är. Att våga satsa på sina drömmar. Att våga misslyckas. Att våga tro på att ingenting är omöjligt. Att våga skratta åt sig själv.
Intresset för den här häxkraften, har idag resulterat i ett långfilmsmanus – ”WitchKraft – a short cut to hell”. En film om en ung svärmorsdröm, som ger sig iväg på en reunionturné med sin avlidne mammas gamla (tjej)hårdrocksband, men där alla ”häxorna” lider av extrem ålderskris.
Idén fick jag, när jag reste med min x-man, trummis i Hammerfall, på hårdrocksturné, genom Europa, och samtalade med busschauffören David, som också agerade som riddare under konserten… Han berättade att den roligaste turnén han bussat runt i världen, var en turné med ett kvinnligt hårdrocksband, där alla var 40+. ”Never seen anything like it!” sa han stormförtjust. Mötley Crüe släng er i väggen! tänkte jag.
Min fantasi fick genast fart. Det var på tiden att kvinnor på film skulle få bära sig åt, vara sig själva, leva ut sina nojor och skratta åt sina egna fel och brister. I takt till djävulskt bra hårdrock.
Hårdrocken energi mixad med en stor portion häxkraft och ett gäng frustrerade 40-plussare med åldersnoja, kan inte gå fel…Fick en känsla av att många skulle kunna identifiera sig med karaktärerna…
Syrran och jag började spinna loss på idén och idag finns en story.
Den 23 april, träffar vi SF för att presentera våra häxor Sussi (gitarr) Eva (sång) Ullis (trummor) och Kajan (bas) och storyn om dem – ”WitchKraft – a shortcut to hell” – med förhoppning att vi snart får lite magiska häxkrafter, ruffig musik och kvinnligt jävlar anamma på vita duken – i en och samma film.

Utdrag ur vårt manus ”WitchKraft-a short cut to hell”.

”Ett extremt bakfullt WitchKraft spelar sina låtar på scoutgårdens provisoriska scen mellan griffeltavlan och en hög tv på hjul. Men de unga scoutpojkarnas sura miner, får dem snabbt att byta repertoar.
Sångerskan Eva förslår några Gullan Bornemark-visor, vilket hon, som varit hemmamamma i alla år, är en fena på. Scoutpojkarna är nöjda och klämmer i för kung och fosterland.
Gitarristen Sussi är stormförtjust i den unga publiken och gör sitt bästa i alldeles för tajta skinnbrallor, inför småkillarna i takt till ”Sudda Sudda” och ”Den olydiga ballongen”.
Efter gigget blir det lekar. Medan Sussi och Eva hoppar säck, knyter knopar och lirar boll, får gothbasisten Kajan agera målstolpe eftersom den gamla är trasig och hon är dödstrött. Ullis, som inte kan springa i sina sylvassa stövlar, smiter iväg.
I den stora lokalen står ett fint saftkalas uppdukat. I sin desperation, spetsar Ullis en saftbringare med vodka, sjunker ner i läs-och myshörnan och tar sig en välförtjänt vodka-hallonsaft innan lokalen invaderas av törstiga pojkscouter…”.

And away we gooooo…………….

Pernilla

Tips på häxfilmer: Häxorna från Eastwick och Magiska Systrar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s