Manusföljetongen – Del 3. ”Det börjar verka kärlek banne mig!”

Ibland undrar man varför just ”de där två” skulle bli kära i varandra? Ja menar Richard Gere och Julia Roberts?! (Pretty Woman)….VARFÖR skulle de vara singlar? Eller Tom Hanks och Meg Ryan? (Sleepless in Seattle). Det är inte speciellt trovärdigt att de skulle lulla runt utan kärlekpartners, om man ser till deras yttre i alla fall.
Så vad är det som får kärlekspar att gnistra så där speciellt på film? Jo, precis som i verkligheten. Att se förbi den yttre identiteten och förstå den inre essensen.
Vår hjältinnas yttre identitet är en målmedveten karriärist. Hennes kärleksföremåls yttre identitet är också en karriärist. Han ska bli världens mest berömda skådespelare och ta Amerika med storm. Hon ska jobba hårt och tjäna pengar. De har samma mål. Rikedom.
Men han ser fram något annat hos vår hjältinna. Hennes inre essens. En kvinna som kanske inte alls drömmer om en karriär egentligen….utan som söker kärlek och bekräftelse…som vill ha familj….som önskar att hon blev sedd för den hon är. En sårbar kvinna….
”Jaha, så hon vill ge upp karriären för man och barn! Är det, det ni vill säga?” sa en ironisk producent på manusseminariet i Stockholm.
Ähm….ja…kanske…eller…Inte särskilt politiskt korrekt. En kvinna ska väl inte ge upp sin dröm för att satsa på familjen? Så vad gör vår hjältinna? Blir kärlekshistorien ett hinder för att hon ska nå sitt mål. Eller ger hon upp karriären för kärleken? Ja, det vet knappt vi, för ibland kan man inte ens som manusförfattare råda över karaktärerna.

”Plötsligt börjar folkmassan röra sig mot relingen.

EMIGRANTER
(olika språk)
AMERIKA! TITTA! AMERIKA!

Anna Q och Bill rusar upp och tränger sig fram genom folkhopen till relingen. Stolt och majestätisk står hon där – Statue of Liberty.

De ser hänfört på den enorma statyn och på Manhattans höga hus i fjärran. Bill kramar och lyfter upp Anna Q upp i luften. När han sätter ner henne, kysser han henne lätt, men kyssen övergår i en intensiv, ömsint, kärleksfull kyss.
Anna Q drar sig undan. Hon återtar kontrollen och börjar ”tjoa” med de andra emigranterna, som om ingenting hade hänt.”

Det var inte alls meningen att de skulle kyssas där…den scenen kom till helt av sig själv i den här omgången rewrite:). Vad ska de hitta på i akt två, som vi inte vet ännu?

Lite kärleksinspiration….

Love
P&P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s